Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Сергій Шаповал: найбільше у людей ціную чесність

September 13, 2018

Ось уже 10 років Скадовський РЕЗ і ЕМ очолює Сергій Анатолійович Шаповал.

За підсумками роботи Товариства за 2017 рік з нагоди Дня енергетика Сергій Анатолійович був нагороджений нагрудним знаком «За доблесну працю та особистий внесок». За таку нагороду завдячує перш за все злагодженій роботі свого колективу.

Сергій Анатолійович за професією енергетик. У 1989 році закінчив Херсонський індустріальний інститут. Своє трудове життя розпочав з рядового енергетика. Відразу після закінчення вузу працював у районному управлінні водного господарства. Згодом, у 2007 році перейшов працювати до Скадовського РЕЗу на посаду головного інженера.

Енергетики Скадовського РЕЗу забезпечують електропостачанням 18 тисяч 500 побутових та 1 500 юридичних споживачів. Відстань до найвіддаленішої точки обслуговування становить майже 48 кілометрів. Це с.Лазурне.

Технічний стан електромереж є найважливішою передумовою якісної роботи, тому тут приділяють цьому важливе значення. Енергетиками району було здійснено максимальну модернізацію електромереж та проведено заміну неізольованого проводу на ізольований. Переваги такого проводу значні – це підвищує рівень надійності, якості та безпеки послуг електропостачання, суттєво скорочує витрати, як на обслуговування, так і на монтаж лінії. Та головне, такі електромережі є безпечними,як обслуговуючого персоналу, а особливо для сторонніх людей та тварин.

Сергій Анатолійович говорить, що бути керівником – робота не з легких. По-перше - це відповідальність за колектив, за підприємство в цілому, за район. До кожного працівника, до кожного споживача потрібно знайти підхід. Головним в роботі вважає взаємну повагу, людяність, відверте спілкування. Та найбільше в людях цінує чесність. Переконаний, що з сильним та дружнім колективом можливо вирішити роботу будь-якої складності.

  • У нас хороший колектив спеціалістів. Тут працюють люди, які більше 20 років присвятили себе професії «енергетик». Головний інженер має достатній професійний досвід у енергетиці, диспетчерська група – досвідченні люди. Коли вони на зміні, я впевнений, що все буде добре. Майстри – це саме ті фахівці своєї справи, на яких у будь-якій екстреній ситуації можна розраховувати. На будь-якій посаді люди злагоджено та сумлінно виконують свої обов’язки. У нас майже не має плинності кадрів, - говорить про свій колектив С.Шаповал.

Щодня енергетики виконують капітальні та поточні ремонти електромереж, здійснюють технічне обслуговування енергообладнання, реконструкції, тощо.

Кожний робочий день керівника важкий та напружений – розпочинається о 7 ранку. Це і об’їзд об’єктів, перевірка робочих місць, спілкування зі споживачами, робота з боржниками. Попри шалену відповідальність Сергій Анатолійович свою роботу любить, поважає та цінує свій колектив. А найкращим відпочинком після складного робочого дня вважає спілкування зі своєю маленькою онукою. 

Нагору